Meditatie

Het spirituele leven van het ongeboren kind: meditaties op edelstenen en heilige kunst.

Hoe kan meditatie zorgen voor gezonde baby’s?

Edelstenen hebben een moleculaire structuur die ervoor zorgt dat ze een bepaalde lading en energetische trilling kunnen bevatten die overeenkomt met bepaalde kwaliteiten van God. Bijvoorbeeld, roze kwarts bevat de trilling van liefde, en een smaragd bevat de trilling van genezing. Amethist is de overbrenger van vrijheid en vreugde.

Via meditatie op edelstenen komen we in een zeer geconcentreerd brandpunt van Gods energie. De edelsteen wordt de overbrenger, of transformator, van die energie naar elke cel van het kleine kind via de geest en aandacht van de moeder. Je kunt mediteren op verschillende edelstenen voor de kristallisatie van specifieke deugden die je in je kind gemanifesteerd wilt zien.

Je kunt in je meditatie ook foto’s gebruiken van bloemen, natuurtaferelen, engelen en natuurgeesten, klassieke kunst en illustraties van de madonna met het kind.

Hoe verhoogt het mediteren op prachtige klassieke muziek en kunst het potentieel van de baby?

De jaren vanaf conceptie tot en met zeven jaar zijn de meest creatieve periode van het hele leven van het kind. Tijdens deze periode worden de ingewikkelde patronen van de ziel en de vier lichamen van het kind gevestigd. Om te helpen bij het bouwen van deze ingewikkelde patronen, is er niets dat weldadiger is dan meditatie op de beste klassieke muziek en kunst. De ongeboren baby is intens gevoelig en kan de schoonheid, deugd en vreugde waarnemen die de moeder ziet en voelt als zij mediteert op prachtige kunstwerken van meesters zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci en Nicholas Roerich.

Terwijl de moeder mediteert, leert de baby ook te mediteren, en zijn bewustzijn te vullen met licht en schoonheid. Zorg daarom voor perfecte archetypes – perfecte geometrische vormen, natuurtaferelen, klassieke kunst – in het gezichtsveld van het kind.

Je leert je baby mediteren vanaf het moment van conceptie.

Het overbrengen van de schoonheid van de kunst aan de ongeboren baby stimuleert de ziel van de baby om zich af te stemmen op haar hoogste spirituele oorsprong.

Wanneer de baby goddelijk geïnspireerde muziek hoort en voelt, zullen zijn bewustzijn en de atomen, cellen en elektronen van zijn vier lichamen gaan trillen en zich groeperen naar de patronen van deze muziek.

Ik bracht veel van mijn zwangerschap door in een koor waarmee ik een CD opnam met devotionele liederen naar Moeder Maria. Mijn dochter zingt nu als een nachtegaal! Ze zingt zelfs als een geoefende zangeres – haar toonhoogte is perfect en ze houdt de klinkers een lange tijd aan voordat ze de eindmedeklinker zingt. En ze is dol op de liederen op de CD!

Ongeveer een maand voor de geboorte van mijn dochter, vond mijn man een stapel boeken over kunst en ballet. Eén boek uit 1940 sprong er speciaal uit. Het bevatte prachtige afbeeldingen van Russische ballerina’s, en ik mediteerde hierop. Toen mijn dochter nog maar één week oud was, kreeg ik een droom waarin zij twee of drie jaar oud was. Ze zei tegen mij: “Ik ben een danseres, weet je.” Nu is ze zes, en ze is echt een danseres. Laatst componeerde ze een boeddhistische dans en voerde die op. Ik voel dat haar missie ligt in de creatieve kunsten.

Meditatie op de beste klassieke muziek beïnvloedt praktisch elk mentaal, emotioneel en fysiek proces ~ en heeft vooral invloed op de harmonie van het emotionele lichaam. Muziek is ook een uitdrukking van schoonheid, en schoonheid is een universeel medicijn. Gezondheid en schoonheid zijn nauw met elkaar verbonden.

Je kunt mediteren op de perfecte kleuren van de zeven stralen en de vijf geheime stralen. Begin bij de kleuren van de drievoudige vlam – blauw, geel en roze, en ga dan verder met wit, groen, purper en goud, violet. Je kunt mediteren op prachtige klassieke muziek, op liefdevolle kunst – schilderijen en beelden, op perfecte geometrische vormen die in feite de bouwstenen van het leven zijn.

Een andere meditatie die je kunt gebruiken, is om licht door je baby’s vier lagere lichamen heen te sturen:

© 2013 Summit Publications Inc.
  1. Ga naar binnen en richt je aandacht op je hart. Plaats je hand over je hart om je te helpen je bewustzijn daar te richten;
  2. Adem diep tot je kalm en gecentreerd bent;
  3. Met je ogen dicht, chant de woorden IK BEN DIE IK BEN negen keer;
  4. Visualiseer en voel hoe het goddelijke licht van je IK-BEN-Aanwezigheid neerdaalt door je kristallen koord, via je Christus-Zelf en in je hart. Bovenstaand Schema van je Goddelijke Zelf kan je helpen om deze actie te visualiseren;
  5. Zie en voel hoe dat licht zich uitbreidt vanuit je hart en elk van je vier lagere lichamen doordringt, één tegelijk:

Fysieke lichaam: Laat de lichtenergie eerst je fysieke lichaam instromen, en elke spier, elk orgaan en elke cel verlichten. Visualiseer hoe het licht elke lastige fysieke conditie overspoelt en verteert, en volmaakte gezondheid en vitaliteit voortbrengt;

Emotionele lichaam: In je emotionele lichaam, laat je het licht van je IK-BEN-Aanwezigheid schijnen in alle negatieve gevoelens. Laat het alle boosheid, frustratie, angst, zorgen en leed oplossen. Voel hoe het over je heen wast, hoe het alle spanning oplost en een diepe vrede bewerkstelligt;

Mentale lichaam: Naarmate de lichtenergie zich door je mentale lichaam beweegt, zie hoe het alle negatieve of storende gedachten doordringt en verteert. Zie hoe deze gedachten wegsmelten naarmate het licht van je IK-BEN-Aanwezigheid erdoorheen beweegt, en een positieve mentale kijk voortbrengt.

Etherische lichaam: Nu in het etherische lichaam, probeer een pijnlijke herinnering op te roepen. Richt het licht van je IK-BEN-Aanwezigheid in deze herinnering. Zie hoe het elk facet van de herinnering oplost, tot het volledig verdwijnt.

Sluit je meditatie af met de volgende IK-BEN-affirmaties:

IK BEN de perfecte heelheid en harmonie van mijn vier lagere lichamen nu gemanifesteerd! (3 keer)

IK BEN dankbaar voor het geschenk van licht in mijn wereld vandaag! (3 keer)

IK BEN licht, licht, licht! (3 keer)

 

Als je hierop mediteert tijdens je zwangerschap, vestig je deze patronen in de ziel en vier lagere lichamen van je kind.

Als je kind eenmaal is geboren, kun je deze focussen bewaren op een plek waar zij ze elke dag kan zien.

Bron: http://tsl.org/family/parenting/spiritual-life-unborn/

Copyright © 2013 Summit Publications, Inc. Alle rechten voorbehouden.